متخصصان می گویند اگر کودک شما با خوابیدن مشکل دارد یا در طول شب بیدار می شود ، ممکن است بخواهید استفاده از این ابزارها را قبل از خواب محدود کنید.

سالهاست که بسیاری از متخصصان در مورد مزایا و معایب استفاده از لوازم هوشمند الکترونیکی در زندگی روزمره بحث می کنند. همانطور که به نظر می رسد بسیاری از ابزارها زندگی ما را آسان می کنند ، اما وقتی موضوع به خواب به میان می آید وضعیت به شدت تغییر می کند.

 

محققان دانمارکی در بررسی مطالعات قبلی گزارش داده اند که، استفاده از رسانه های الکترونیکی توسط کودکان و نوجوانان به طور کلی منجر به خواب کمتر و در بسیاری از موارد نیز بیخوابی شدید می شود.

 

این چهار محقق ، 49 مطالعه انجام شده بین سالهای 2009 تا 2019 را بررسی کرده اند که در مجله BMC Public Health منتشر شده است. تعداد کودکان و نوجوانان تا 15 سال سن، در این مطالعه نزدیک به 370،000 بوند.

 

یک روانشناس مقیم آلمان می گوید یافته های این بررسی اهمیت دور نگه داشتن وسایل الکترونیکی رسانه ها از اتاق خواب کودکان را نشان می دهد.

 

به گفته محققان ، خواب تأثیر زیادی بر سلامت و رفاه کودکان و نوجوانان دارد. آنها می گویند خواب برای رشد و توانایی یادگیری آنها بسیار مهم است و خواب ناکافی در یک دوره طولانی مدت می تواند اثرات زیان بار طولانی مدتی بر سلامتی داشته باشد.

 

آنها می گویند در کنار تغییرات جسمی و روانی در دوران کودکی و جوانی ، عوامل خارجی ممکن است باعث خواب ضعیف شوند. مطالعات قبلی نشان داده بود که استفاده از تلفن های همراه، تبلت های رایانه ای و سایر دستگاه های دارای صفحه نمایش از جمله این عوامل بودند.

 

در ضمن، نتایج نشان دادند تاثیر بیخوابی هنگام استفاده از رسانه های الکترونیکی ، برای کودکان بین 6 تا 15 سال بیشتر از کودکان 5 ساله و کوچکتر بود. در کودکان پیش دبستانی، بیشتر تماشای تلویزیون و استفاده از تبلت ها، باعث بروز مشکلاتی در به خواب رفتن و خواب کوتاه تر شده بود.

 

کودکان بزرگتر از طیف وسیع تری از وسایل الکترونیکی از جمله کنسول بازی های ویدئویی ، تلفن های همراه و کامپیوتر استفاده کردند. برای کودکان 6 تا 12 ساله ، استفاده از رسانه های الکترونیکی با دیر خوابیدن و کیفیت خواب نامناسب همراه بود. برای نوجوانان 13 تا 15 ساله ، مدت زمان تماشای صفحه نمایش و استفاده از شبکه های اجتماعی با خواب ضعیف و مشکلات به خواب رفتن مرتبط بود.

 

نصف شب بیدار شدن

 محققان همچنین دریافتند که تماشای تلویزیون قبل از خواب و استفاده از تلفن همراه، با اختلالات خواب و نصف شب  بیدار شدن در ارتباط دارد.

 

آنها با توجه به مطالعات قبلی که نشان دادند  ارتباط مستقیمی با  وسایل رسانه ای قابل حمل  که در اتاق خواب استفاده می شوند و خواب کمتر وجود دارد.  نتایج این فرضیه را تأیید می کند که قرار گرفتن در معرض نور  مضر آبی از صفحه نمایش ، چرخه طبیعی  خواب و بیداری را مختل کرده و ترشح ملاتونین "هورمون خواب که برای رشد طبیعی بدن مورد نیاز است را سرکوب کند.

محققان می نویسند از سویی  دیگر، استفاده از رسانه ها می تواند در خواب به موقع اختلاتیال ایجاد کند و باعث ایجاد مشکلات خواب شود. و برای کودکان 13 تا 15 ساله ، آنها می گویند بررسی آنها شواهدی را تأیید می کند که رسانه های الکترونیکی ، بر خلاف تلویزیون ، باعث برانگیختگی های  فیزیولوژیکی شده که می تواند بر خواب تأثیر بگذارد.

 

 از جمله یافته های آن این بود که استفاده از دستگاه های نمایش الکترونیکی حتی می تواند خستگی روزانه برای بچه ها به همره داشته باشد. اینکه نتواند فعالیت های مفید و فیزیکی داشته و به بازی بپردازند.


 

چه باید کرد

والدین باید از خطرات ناشی از رسانه های الکترونیکی آگاه باشند و از همان ابتدا ، آنها باید قوانین روشنی را در مورد زمان استفاده از چنین رسانه هایی وضع کنند. به این معنی که این مدل گجت ها را نباید در اتاق خواب کودک قرار بدهند. 

همچنین  این وسایل ، از جمله کنسول های بازی های رایانه ای و رایانه ها، درست قبل از خواب استفاده نشده و ، ترجیحاً بعد از ظهر با آن بازی کنند. بهتر است انها را عادت داده و برایشان کتاب قصه و کتاب داستان بخوانیم.  به ویژه برای کودکان خردسال ، در حالی که بزرگترها می توانند خودشان کتاب خوانده و یا موسیقی گوش دهند. 

از طرفی والدین باید توجه کنند که خودشان می توانند الگوی خوی برای بچه ها باشند تا از آنها یاد بگیرند و شب های هنگام خواب خود را با گوشی سرگرم نکنند. خانواده ای بهتر می تواند به کودک خود آموزش دهد که مودم را شب ها خاموش می کند. 

با توضیحاتی که دربالا به آنها اشاره کردیم، هرگز استفاده از گوشی همراه و تبلت کودک را توسط کودکان نفی نکردیم. تنها باید آگاهانه، مراقب رفتار انها باشیم تا تحت نظارت والدین بتوانند از لوازم هوشمند الکترونیکی استفاده کنند. 

منبع : dailysabah.com

استفاده از گجت ها و  گوشی های هوشمند قبل از خواب به خواب بچه ها آسیب می رساند

خواب ,  ,های ,استفاده ,، ,کودکان ,استفاده از ,رسانه های ,های الکترونیکی ,از رسانه ,به خواب ,لوازم هوشمند الکترونیکی

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


هر چی که بخوای تکنولوژي برتر چشمک vps-poster3 Remini Download ســــامیـــ یــو ایـکســـــــــــ مطالب اینترنتی به خرید Best-apps طراحي سايت و اپليکيشن